Social Media

Op zoek naar een social media strategie voor uw bedrijf?

Met bijna 8 miljoen gebruikers op Facebook en 3,3 miljoen gebruikers op Twitter in Nederland is het belangrijker dan ooit om sterk aanwezig te zijn op de verschillende sociale netwerken. Social media marketing zorgt voor een gerichte aanpak van uw sociale media campagnes. Social media betekent het opbouwen van klantrelaties op sociale netwerken als Twitter, Facebook, Pinterest en Linkedin. Het biedt mogelijkheden om uw merknaam te vergroten en bekend te maken bij een groter publiek.

Een ander groot voordeel van een goede social media strategie is dat dit een belangrijke rol speelt in de online vindbaarheid van uw website in Google. Google zet tweets en facebook updates direct tussen de zoekresultaten en de aandacht die een website krijgt op social media beïnvloedt de rankings in Google.

Ieder platform is verschillend en vergt een specifieke strategie om succesvol te zijn.

Linkedin en Facebook bieden zeer goede mogelijkheden om online te adverteren. Met name Facebook heeft veel informatie over haar gebruikers verzameld wat ervoor zorgt dat advertenties op specifieke wensen en interesses van mensen kunnen worden gericht. Zo is het mogelijk om te segmenteren op locatie, demografische gegevens en interesse.

Voorheen werden Facebook ads alleen vertoond aan de zijkant van Facebook, tegenwoordig is het mogelijk om direct advertenties te tonen in het ‘nieuwsoverzicht’ van gebruikers. Op deze maniers verschijnen advertenties met uw product of bedrijf in het nieuwsoverzicht tussen de berichten van vrienden van gebruikers zodat uw advertenties niet meer te missen zijn.

Of u nu in contact wilt komen met nieuwe klanten op social media of uw huidige klanten verder wilt inspireren, Roadhouse Digital Agency is het aangewezen bureau voor social media marketing